Glace au gorgonzola, poires sautées et noix grillées

Glace au gorgonzola, poires sautées et noix grillées

3.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 16 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La veille
  • 150 g de sucre en poudre
  • 4 jaunes d'œufs
  • 150 g de gorgonzola doux, coupé en morceaux
  • 420 g de lait entier
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 2 - 3 pincées de sel
Le jour même
  • 20 g de beurre clarifié
  • 400 g de poires à chair dure, type Corella, Williams, coupées en morceaux (3,5 cm)
  • 30 g de sucre en poudre
  • 20 - 30 g de brandy
  • 2 - 3 pincées de cardamome en poudre
  • 2 - 3 pincées de poivre de la Jamaïque moulu (opcjonalnie)
  • noix décortiquées et grillées pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 383.8 mg
Białko 10 g
Kalorie 1949.7 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 27.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...