Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 gousse de vanille
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 190 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 50 g de cacao en poudre
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
La sauce chocolat
- 150 g de chocolat noir, en morceaux
- 50 g de lait
- 50 g d'amandes effilées
La chantilly et le dressage
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2510.3 kJ / 600 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 72.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raviolis wonton frits et poêlée de chou aux cacahuètes
1h 20 min
Cocotte de saumon aux petits légumes
55min
Bisque de homard au paprika
1h 20 min
Galette de ratatouille
1h 30min
Granité pêche et groseille
5h 10min
Gressins au fromage et pesto tout vert
1h 30min
Mangue, kiwi et ananas en crumble
45min
Pommes de terre en spirale
Brak ocen
Sorbet chocolat et corolle de crêpe
3 godz. 45 min
Tacos sushi
1h
Coupe glacée à la coco, coulis à l'ananas
11h
Sangria blanche
35 Min