Tomat tart tatin

Tomat tart tatin

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 stykker

Składniki

Dej
  • hvedemel
    200 g
  • smør, usaltet skåret mindre i stykker
    100 g
  • vand iskold
    65 g
  • salt
    ½ teske
  • tomat enhver type (f.eks. kirsebær, oksekød, blomme...)
    350 g
  • olivenolie til smøring
Topping og færdiggørelse af tærte tatin
  • farin
    30 g
  • basilikumblade
    6
  • oregano, tørret
    1 teske
  • olivenolie
    20 g
  • salt
    1 - 2 knivspids
  • fed hvidløg
    1
  • sort peber, stødt
    1 - 2 knivspids
  • sennep
    1 spsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 164 mg
Białko 3 g
Kalorie 934 kJ / 223 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie