Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g fresh ginger, cut in slices
- 30 g toasted sesame oil
- 800 g kampung chicken (free-range chicken), whole legs, with skin and bone, cut in chunks (3 cm)
- 20 g motherwort (see tips)
- 100 g distilled rice wine
- 200 g glutinous rice wine (huangjiu)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1261 kJ / 301 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 124 mg
Alternatywne przepisy
Chicken porridge with century egg
30 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Macaroni ABC Soup
55min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1 Std. 25 Min
Lemon Chicken
25 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Braised Yee Mee
30 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min