
Urządzenia i Akcesoria
Samosy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
18 sztuk
Składniki
Nadzienie
-
liści kolendry, świeżych10 g
-
wody1000 g
-
ziemniaków pokrojonych na ok. 1 cm kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki60 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
oleju15 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry100 g
-
przyprawy garam masala (patrz wskazówka)½ łyżeczki
-
curry, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
papryczki piri piri, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
zielonego groszku, konserwowego50 g
-
soli½ łyżeczki
Ciasto
-
wody plus dodatkowa ilość do sklejenia ciasta120 - 140 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
wody120 - 140 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
soli½ łyżeczki
-
mąki pszennej300 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
161 kcal /
673.6 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 Std. 30 Min
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1 Std. 20 Min
Paneer
4 Std. 5 Min
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2 Std.
Parathas nadziewane kalafiorem
55 Min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 Std.
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 Std. 5 Min
Chana masala
35 Min
Czosnkowe chlebki naan
30 Min
Dal makhani z soczewicy
50 Min
Curry z serem paneer
5 Std.
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 Min