Piza de curcuma com anchovas, flores de curgete e cebola

Piza de curcuma com anchovas, flores de curgete e cebola

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 doses

Składniki

Massa
  • água
    370 g
  • fermento de padeiro fresco
    2 - 3 g
  • açúcar
    ½ c. chá de
  • Azeite q.b. p/ untar
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    200 g
  • curcuma em pó
    1 c. sopa de
  • sal
    1 c. chá de
  • sumo de limão (½ uni. aprox.)
    20 g
Cobertura
  • queijo mozarela cortado em fatias (7-8 mm aprox.)
    150 g
  • cebola cortada em anéis (5 mm aprox.)
    50 g
  • Azeite q.b. p/ temperar
  • pimenta
    1 - 2 pitadas de
  • flores de curgete
    8
  • filetes de anchova, em óleo
    8

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 327.3 kcal / 1369.3 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 35.5 g
Węglowodany 83.3 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 532.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...