
Urządzenia i Akcesoria
Piza de curcuma com anchovas, flores de curgete e cebola
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 doses
Składniki
Massa
-
água370 g
-
fermento de padeiro fresco2 - 3 g
-
açúcar½ c. chá de
-
Azeite q.b. p/ untar
-
farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar200 g
-
curcuma em pó1 c. sopa de
-
sal1 c. chá de
-
sumo de limão (½ uni. aprox.)20 g
Cobertura
-
queijo mozarela cortado em fatias (7-8 mm aprox.)150 g
-
cebola cortada em anéis (5 mm aprox.)50 g
-
Azeite q.b. p/ temperar
-
pimenta1 - 2 pitadas de
-
flores de curgete8
-
filetes de anchova, em óleo8
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
327.3 kcal /
1369.3 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
35.5 g
Węglowodany
83.3 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Sód
532.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Rockstars
10 Przepisów
Portugalia
Portugalia