Pizza végétarienne à fermentation longue

Pizza végétarienne à fermentation longue

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 20 godz.
4 parts

Składniki

La pâte (la veille)
  • d'eau
    200 g
  • de levure boulangère fraîche
    3 g
  • de farine à pain (voir conseil)
    200 g
    200 g de farine manitoba, (voir conseil)
La pâte (le jour même)
  • d'eau froide
    120 g
  • de farine à pain
    200 g
    200 g de farine manitoba
  • d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
    20 g
  • d'extrait de malt, liquide (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • de sel
    8 g
  • de mozzarella de bufflonne en tranches
    150 g
    150 g de mozzarella, en tranches
La garniture
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive extra vierge et un peu pour le finition
    20 g
  • de courgette en cubes (2 cm)
    200 g
  • de sel
    1 - 2 pincées
  • de tomates cerises coupées en deux
    200 g
  • de parmesan
    50 g
  • feuilles de basilic frais
    3 - 4

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 611.5 kcal / 2560.3 kJ
Białko 22.3 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 74.8 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 1060.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...