Tarte aux amandes

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 portions

Składniki

La pâte
  • 125 g de sucre brut
    125 g de sucre
  • ½ citron uniquement le zeste prélevé à l’aide d’un économe
  • 1 œuf
  • 100 g de beurre en morceaux
  • 250 g de farine
  • 1000 g d'eau
  • 20 g de vinaigre
La garniture
  • 100 g de sucre
  • 50 g de crème entière
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 75 g de beurre froid
  • 200 g d'amandes effilées
  • 1000 g d'eau
  • 1 c. à soupe de vinaigre
  • crème glacée, vanille

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 15.4 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1165.6 kJ / 278.6 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 28.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...