![Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei) Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83f2e0f7-15a7-4562-b1f0-675620e8e462/Derivates/232b312c-8167-4e81-8fd4-3c34f8ba6fcd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Buchweizen
- 125 g Hirse
- 100 g Kartoffelstärke
- 20 g Flohsamenschalen
- 300 g Buttermilch
- 150 g Wasser
- 10 g frische Germ, zerbröselt
-
10
g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
lub Kokosöl - 1 - 2 TL Brotgewürz
- 1 - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 425 kJ / 102 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 146 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
High Protein Brot (glutenfrei)
9 Std. 30 Min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 Min
Buchweizenstrudel mit Sauerkraut und Kürbis (glutenfrei)
1h 10min
Indisches Gemüsecurry
50min
Maronicreme
15 min
Palatschinken aus Haferflocken (glutenfrei)
45min
Rollgerstelsuppe (vegetarisch)
45min
Apfel-Hirse-Frühstück
30min
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1h 20min
Hirsenmehlbrot
1h 45min
Karotten-Ingwer-Suppe mit Cashew-Topping
35 Min
Linsenaufstrich
30min