Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 15 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
- 65 g Wasser, lauwarm
- ½ TL Salz
- 1 Spritzer Essig
- 40 g Haselnüsse, ganz
- 500 g Birnen, reif, geviertelt, entkernt
- 75 g vegane Margarine
- 75 g Semmelbrösel
- 35 g Zucker
- ½ TL Vanillezucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ½ TL Zitronenschale, gerieben, von einer Bio-Zitrone
- ½ TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 40 g Rosinen
Vanillesauce
- 500 g Mandeldrink (z.B. Ja! Natürlich Bio Mandeldrink ungesüßt)
- 30 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker (siehe Tipp)
- 35 g Speisestärke
- 1 Kardamomkapsel
- 2 Prisen Kurkuma, gemahlen, für die Farbe (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1332 kJ / 319 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 331 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Getrüffelte Erdäpfelsuppe (vegan)
35min
Maronicremesuppe (vegan)
45min
Gemüse-Tofu-Lasagne
1u. 15min
Vegane Chicken-Nuggets
8 godz. 30 min
Vegane Rouladen mit Knödeln und Rotkraut
2h 30min
Eisenbahner
2h 30min
Haferflockenschnitzel mit Eisbergsalat
55min
Weihnachtlicher Festtagsbraten mit Kürbispüree und Kohlsprossen (vegan)
1 Std. 50 Min
Vegane Entenbrust mit Maroniknödeln und Apfelrotkraut (vegan)
8 Std. 45 Min
Veganes Käsefondue
30min
Veganer Feta
12h 10min
Walnuss-Sauerkraut-Brownie
1h