Peking-Style Duck Pancakes

Peking-Style Duck Pancakes

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 11 godz. 25 min
7 portions

Składniki

Duck
  • water
    1700 g
  • honey
    170 g
  • star anise
    4
  • cinnamon stick
    1
  • ginger, fresh cut into pieces
    30 g
  • Sichuan peppercorn
    1 tbsp
  • tamari sauce
    30 g
  • mandarin thin peel only, no pith
    1
  • duck head/neck, wings and feet trimmed (approx. 4-5 lb)
    1
  • Chinese five-spice powder
    1 - 2 tsp
Pancakes
  • water divided
    720 g
  • salt
    ⅛ tsp
  • all purpose white flour
    255 g
  • all purpose white flour to dust
  • sesame oil to brush
  • sweet plum sauce to serve
  • English cucumber thinly sliced in matchsticks (2 in.)
    1
  • green onion thinly sliced in matchsticks (2 in.)
    8

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 418.8 mg
Białko 26.1 g
Kalorie 4043.4 kJ / 966.4 kcal
Tłuszcz 71.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Węglowodany 53.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...