Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g russet potatoes, peeled, cut into pieces to fit feeder tube
- 100 g Gruyère cheese, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 450 - 500 g heavy cream (30-40% fat)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 386 mg
Alternatywne przepisy
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1h 10min
Mini herb and garlic pull apart bread
1h 35min
Sauerkraut (Thermomix®️ Cutter)
168 Std. 35 Min
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Sauerkraut
12 godz. 15 min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 Std. 30 Min
Soft Chinese bread rolls
1 godz. 20 min
Maple and Pecan Steamed Puddings
1h 25min
Pizza sauce
30 min