Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g russet potatoes, peeled, cut into pieces to fit feeder tube
- 100 g Gruyère cheese, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 450 - 500 g heavy cream (30-40% fat)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 386 mg
Alternatywne przepisy
Peeled Garlic
5min
Poached eggs using blade cover
30min
Low Carb Cranberry Sauce
20 Min
Plum Clafoutis (TM6)
1h 15min
Steamed Hake and Sliced Vegetable Parcels (TM6)
1 Std.
Warm Spinach and Artichoke Dip
20 Min
Potatoes with Bacon and Hash
2 Std. 15 Min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Freeform bread with filling
1 Std. 35 Min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 45 Min
Chocolate Raspberry Dream
10 Min
Spanish Tortilla
1 Std.