Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 5 oranges non traitées
- 200 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 200 g de beurre doux, bien froid et coupé en petits morceaux
- pistaches, décortiquées, émondées et non salées, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 780.1 kJ / 184.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 40.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce caramel au café
45min
Pannacotta à l’orange
4h 25min
Club sandwich brioché, coulis de framboise, chantilly vanille
2h 10min
Semifreddo (parfait glacé)
9h
Curd à la framboise
15 Min
Truffes à la liqueur d'amande
1 Std.
Le beurre clarifié
20 Min
Poptail Cointreau fizz et sorbet à la cerise
3 Std. 10 Min
Kouign-amann
4h
Croquants aux noix
1 Std. 30 Min
Mai - Crémeux meringué griotte violette
30min
Lemon curd Mode Sauce
20 Min