Caldero de mariscos con emulsión de albahaca

Caldero de mariscos con emulsión de albahaca

4.8 60 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

Emulsión de albahaca
  • 100 g de aceite de oliva virgen extra
  • 40 g de agua
  • 60 g de albahaca fresca (solo las hojas)
Fumet del caldero
  • 4 ñoras sin pedúnculo y sin pepitas
  • 6 dientes de ajo
  • 100 g de aceite de oliva virgen extra
  • 300 g de cigalas enteras crudas arroceras
  • 8 gambones crudos enteros (300 g)
  • 100 g de gambas frescas enteras sin pelar
  • 30 g de tomate concentrado
  • 1000 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de guindilla seca desmenuzada
  • 10 g de zumo de limón
  • 300 g de mejillones frescos limpios
Caldero
  • 250 g de arroz de grano redondo
  • 100 g de filete de merluza fresca en dados de 2 cm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 457.6 mg
Białko 14.4 g
Kalorie 2148 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 34.7 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 35.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...