Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsión de albahaca
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de agua
- 60 g de albahaca fresca (solo las hojas)
Fumet del caldero
- 4 ñoras sin pedúnculo y sin pepitas
- 6 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 300 g de cigalas enteras crudas arroceras
- 8 gambones crudos enteros (300 g)
- 100 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 30 g de tomate concentrado
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de guindilla seca desmenuzada
- 10 g de zumo de limón
- 300 g de mejillones frescos limpios
Caldero
- 250 g de arroz de grano redondo
- 100 g de filete de merluza fresca en dados de 2 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2148 kJ / 513 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 457.6 mg
Alternatywne przepisy
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20u.
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Pappardelle con langostinos y boletus salteados en salsa de foie
1 Std. 10 Min
Caldereta de dorada
40min
Pulpo amariscado
1 Std.
Guiso de pulpo
45min
Bacalao con gambones y almejas
45min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40min
Patatas mare nostrum
1 Std.
Rape en salsa americana
1 Std.
Guiso marinero
1 Std. 20 Min
Arroz con sepia y cigalas
1 Std.