
Wersje kompatybilne
Soupe poireau-pomme de terre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pommes de terre coupées en morceaux (2-3 cm)
- 2000 g d'eau
- 45 g d'huile d'olive
- 900 g de blancs de poireau coupés en tronçons
- 50 g de beurre
- 2 - 4 pincées de poivre moulu
-
4
c. à café bombées de fond de légumes maison
lub 4 cubes de bouillon de légumes - 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- 300 g de lait
-
ciboulette fraîche ciselée, pour la finition
lub persil plat frais ciselée, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 105 kcal / 437 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 832 mg