![Pastelito de chocolate (Black Diamond) Pastelito de chocolate (Black Diamond)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7411c2307d4c28f46e9d2f29c5610918/Derivates/932385e11ac62fe90db61fe036b372d803bb0b5a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla sin sal, para engrasar
- cocoa en polvo, para espolvorear
- 150 g de azúcar
- 30 g de cocoa en polvo
- 40 g de harina de trigo
- 80 g de harina de almendra
- 2 g de polvo para hornear
- 1 cdita de sal
- 100 g de mantequilla
- 1 cda de café soluble, disuelto en 1 cda de agua a temperatura ambiente
- 210 g de claras de huevo
Ganache de chocolate blanco
- 180 g de chocolate blanco
- 120 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 50 g de mantequilla
Ganache y cobertura de chocolate amargo
- 180 g de chocolate amargo
- 120 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 50 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2977 kJ / 711.5 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 53.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.3 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 394.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosca de Reyes
3h
Pastel de calabaza
1 Std. 25 Min
Pastas para té
1 Std.
Rosca de reyes
4h
Bisquets sin culpa
1 Std.
Pay de calabaza
4h
Bollitos para la cena
1 Std. 40 Min
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min
Pumpkin cheesecake
13 Std. 25 Min
Pastel de jengibre con betún de especias
3h
Pastel de chocolate y almendras
25 Min
Festejo de zanahoria
2h 55min