Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Profiteroles rellenos
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 40 g de azúcar
- 250 g de leche
- 100 g de mantequilla
- 160 g de harina
- 4 huevos
Base
- 200 g de galletas, tipo María
- 60 g de mantequilla, a temperatura ambiente en trozos
Relleno
- 1000 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 sobre de polvo para preparar flan, (35 g)
- 250 g de chocolate amargo, en trozos
- virutas de chocolate, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3228 kJ / 772 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1h
Pastel de cajeta
1 Std. 10 Min
Fondant con chocolate Oaxaqueño
15min
Pastel arcoiris
2h
Pastel de chocolate
45min
Cheesecake esponjoso de matcha
3 Std. 30 Min
Malteada de pan de muerto
5min
Crema de mantequilla y cocoa
5min
Pastel de merengue y mousse de chocolate
2h 30min
Pastel capuchino
2h
Pay de queso
6 Std.
Panqué de limón con crema de zarzamoras
1h 45min