Pastel de chocolate con profiteroles

Pastel de chocolate con profiteroles

4.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 porciones

Składniki

Profiteroles rellenos
  • 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 40 g de azúcar
  • 250 g de leche
  • 100 g de mantequilla
  • 160 g de harina
  • 4 huevos
Base
  • 200 g de galletas, tipo María
  • 60 g de mantequilla a temperatura ambiente en trozos
Relleno
  • 1000 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 1 sobre de polvo para preparar flan (35 g)
  • 250 g de chocolate amargo en trozos
  • virutas de chocolate para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 7 g
Kalorie 3228 kJ / 772 kcal
Tłuszcz 66 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...