![Pastel de chocolate con profiteroles Pastel de chocolate con profiteroles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A69A6182-78DC-49FD-9DD4-6D945D23FB63/Derivates/1A606D26-1F07-4275-A360-103DE0910CE6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Profiteroles rellenos
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 40 g de azúcar
- 250 g de leche
- 100 g de mantequilla
- 160 g de harina
- 4 huevos
Base
- 200 g de galletas, tipo María
- 60 g de mantequilla, a temperatura ambiente en trozos
Relleno
- 1000 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 sobre de polvo para preparar flan, (35 g)
- 250 g de chocolate amargo, en trozos
- virutas de chocolate, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3228 kJ / 772 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de chocolate y chile
1h 15 min
Pastel de tres leches
3óra
Pastel de chocolate y almendras
25 Min
Pastel de nueces y zanahorias
1 godz.
Pastel de chocolate con profiteroles
6h
Pastel de chocolate con avellanas
2sa 40 dk
Pastel triple chocolate en capas
2h 30min
Pastel capuchino
2 godz.
Chocolatines
4h 30min
Pastel tropical
2sa 40 dk
Relleno de caramelo y mantequilla para macarrón TM6
45 min
El mejor pastel de chocolate
1 godz.