Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de chocolate
- mantequilla sin sal, para engrasar
- 60 g de mantequilla, en trozos
- 250 g de azúcar refinada
- 8 huevos
- 170 g de harina para hot cakes
- 80 g de cocoa en polvo
- 2 pizcas de sal
Relleno de caramelo
- 100 g de caramelo líquido
- 100 g de mantequilla, en trozos
- 1 cucharadita de sal marina, al gusto
- 680 g de crema (min 30% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1 Std.
Caramelo inglés a mi manera TM6
30 min
Pastel arcoiris
2h
Corona de chocolates
1h 30min
Donas de chocolate
50 Min
Pastel de caramelo y café TM6
1 Std. 50 Min
Rugelach
4 godz.
Pan de muerto relleno de dulce de leche
4 Std. 15 Min
Pastel triple chocolate en capas
2 Std. 30 Min
Pastel de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Pay de limón
3 Std. 30 Min
Roles de canela con glaseado
2 Std. 30 Min