Wersje kompatybilne
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sriracha® and sesame mayonnaise
- 30 g sesame oil
- 175 g vegetable oil
- 1 egg yolk
- 1 tsp Dijon mustard
- 30 g Sriracha® sauce
- 20 g white vinegar
- 1 pinch sea salt
Prawn toasts
- 30 g panko breadcrumbs
- 20 g black sesame seeds
- 20 g white sesame seeds
- ⅛ tsp sea salt, to taste
- 1 garlic clove
- 1 ½ cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 1 sprig fresh coriander, leaves only
- 250 g raw king prawns, peeled and deveined
- 1 egg white
- ½ tsp white sugar
- ½ tsp sesame oil
- ½ tsp soy sauce
- 5 slices white bread (thick slices)
- 1 egg
- oil, for deep frying (enough for 10-12 cm deep - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1304.7 kJ / 310.7 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 314.5 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and chicken laksa
40 min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Nam Jim
10 Min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8h 50 min
Gyoza meatballs
35 min
Prawn wontons
2 Std.
Oysters with lime granita
5 min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1 godz. 15 min
Oysters Mignonette
5 min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26 godz. 25 min
Peppercorn sauce
20 min