Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 洋蔥
- 5 顆 蒜頭
- 15 克 橄欖油
- 80 克 芹菜 ,切段
- 3 顆 牛蕃茄 ,川燙去皮
- 250 克 高麗菜 ,切塊
- 1100 克 雞高湯
- 150 克 蕃茄糊
- 2 片 乾月桂葉
- 100 克 蟹 腳
- 150 克 花枝 ,切片
- 15 隻 生明蝦 (鳳尾蝦),帶殼,去鬚腳
- ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- 1 茶匙 義大利綜合香料
- 1 片 紅鯛魚片 (約140克)
- 15 粒 小蕃茄 ,切半 (opcjonalnie)
- 少許 新鮮巴西利葉
- 少許 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 662.1 kJ / 158.4 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 142 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 328.3 mg