Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 250 g de fromage blanc nature
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 œuf
- 20 g de farine
- 50 g de raisins secs
- 6 - 8 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1001.7 kJ / 238.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Angel cake au citron
1h 5min
Barres tendres, avoine et noix
40 Min
Bûche roulée noisette-café
1 Std. 20 Min
Épices pour tarte à la citrouille
5min
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3h 25min
Stollen
3h 45min
Strudel minute aux pommes et aux noix
40 Min
Scones aux raisins et aux fruits secs
30 Min
Focaccia aux dattes, bacon et fromage de chèvre
3h 15min
Papet jurassien
2 Std. 45 Min
Muffins aux myrtilles, framboises et crème de yaourt
45 Min
Muffins gourmands aux myrtilles
35 Min