![Rétes hongrois (strudel aux raisins secs) Rétes hongrois (strudel aux raisins secs)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/896aba36164c13bf6b74fc979f7fc965/Derivates/247b638873728bbcaa515dbe86669770ba2b1079.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 250 g de fromage blanc nature
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 œuf
- 20 g de farine
- 50 g de raisins secs
- 6 - 8 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1001.7 kJ / 238.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jalousie aux abricots
1 godz. 25 min
Suprême de dinde aux agrumes
3h 30min
Chaja (Gâteau meringué à la pêche)
4 Std.
Minibûche cerise amarena
40min
Le tres leche (gâteau d’Amérique latine)
2 godz. 50 min
Bœuf en croûte de café, écrasé de pommes de terre
12óra
Forêt-noire aux cerises amarena
5h
Tarte abricot-pistache
1h 15min
Médovik (gâteaux russes à la crème)
2 godz. 40 min
Linzer torte
2h
Biscuit roulé aux fruits rouges
1h 35min
Charlotte aux framboises
3 Std. 40 Min