Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 350 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
-
40
g di olio extravergine di oliva
lub 40 g di burro a pezzi - pepe nero macinato, a piacere
- crostini di pane tostati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 753.3 kJ / 180 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 497.4 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca
30 Min
Crema di zucca e carote, polpette di vitello e contorno di topinambur
1h
Besciamella
15 Min
Risotto radicchio e pancetta
40min
Risotto zucca e salsiccia
40min
Crema di carote
40min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50min
Vellutata di broccoli con crostini
1h
Purè di patate (TM6)
1h
Vellutata di lenticchie
1 Std. 30 Min