Risotto alla zucca

Risotto alla zucca

2.9 111 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    100 g
  • di scalogno a metà
    60 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso Carnaroli (cottura 16 minuti)
    480 g
  • di polpa di zucca a dadini (0,5 cm circa)
    350 g
  • di acqua
    850 - 900 g
  • di dado per brodo vegetale
    12 g
  • di burro a pezzi
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 451.5 kcal / 1888.7 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 115.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...