Vellutata di verdure

4.8 847 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    25 - 30 g
  • di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri) a pezzi (2 cm)
    170 - 200 g
  • di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate, sedano) a pezzi (2 cm)
    700 - 800 g
  • di acqua
    750 - 850 g
  • dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di sale
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 116.9 kcal / 489 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 727 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...