Wersje kompatybilne
Crostata con crema pasticcera e ciliegie (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla senza glutine
- 250 g di riso per minestre
- 150 g di farina di mais tipo fioretto
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 220 g burro a pezzi
- 1 uovo
- 2 tuorli
Crema pasticcera
- 100 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di latte
- 2 uova
- 40 g di amido di mais
Terminare la preparazione
- 250 g di ciliegie, denocciolate
- 20 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1469.8 kJ / 351.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 40.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta choux (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30min
Crêpes (senza glutine)
50min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1 godz. 50 min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3h
Pasta biscotto (senza glutine)
1h
Crema pasticcera (senza glutine)
15 Min
Tortino di cioccolato con cuore morbido (senza glutine)
2h 30min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2u. 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2hod. 10min