Pasta with lentils and sausage

Pasta with lentils and sausage

3.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • carrots cut in pieces
    50 g
  • shallot (approx. 40 g), halved
    1
  • fresh basil leaves
    6 - 8
    1 tsp dried basil
  • olive oil
    30 g
  • raw pork sausages skinless and crumbled
    200 g
  • water
    700 g
  • vegetable stock paste
    1 tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • salt
    ½ tsp
  • short dried pasta (See Variation)
    320 g
  • canned lentils rinsed and drained or 170 dried lentils, boiled (see Tip)
    200 g
  • balsamic vinegar (opcjonalnie)
    10 g
  • ground black pepper
    3 - 4 pinches
  • fresh basil leaves for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 684.4 mg
Białko 23.2 g
Kalorie 2432.3 kJ / 581.3 kcal
Tłuszcz 21.4 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 66.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...