Gebackene Erdäpfelnudeln

Gebackene Erdäpfelnudeln

4.0 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • gekochte Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (am Vortag in Schale gekocht)
    650 g
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr zum Bemehlen
    220 g
  • Salz
    1 ¼ - 1 ½ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Eier (Größe M)
    2
  • Butter zum Einfetten
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    60 g
  • frische Kräuter nach Geschmack
    3 EL
  • Sauerrahm
    250 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 524 kcal / 2191 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...