Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- 10 g di zucchero
- 20 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
Bagno di bicarbonato
- 40 g di bicarbonato di sodio
- sale grosso, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 716 kJ / 171.1 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 395.4 mg
Alternatywne przepisy
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6sa
Balep korkun
1 godz. 30 min
Pai Bao (pane asiatico)
5 godz. 30 min
Pita rustica
1 Std. 35 Min
Bagel integrali
4sa 5 dk
Stella al gianduia
7 godz. 30 min
Panini morbidi al sesamo segnaposto
4h
Pane al cacao con noci e pistacchi
3h
Treccia al latte
2óra 30p
Pane alle erbe aromatiche
1 godz. 30 min
Grissini torinesi
1 Std. 35 Min
Pane dolce per la colazione
1 godz. 30 min