Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di gherigli di noci
- 50 g di burro
- 200 g di pera Williams, sbucciata e a cubetti (1 cm)
- 40 g di pomodori secchi a metà
- 400 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di noce moscata in polvere
Salsa
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di scalogno a pezzi
- 30 g di burro
-
5
g di farina tipo 00
lub 5 g di amido di mais (maizena) - 180 g di brodo vegetale
-
200
g di Champagne
lub 200 g di spumante - 20 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di granatina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2942.5 kJ / 703.3 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1121.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini capresi con gelée al pomodoro
1h 30min
Agnello arrosto con verdure e salsa alla menta
2 Std. 10 Min
Profiteroles al limone
1 godz. 45 min
Christmas Tree Tartlets
40min
Aspic di verdure
8 Std.
Spezzatino speziato con chips di patata americana a Cottura Lenta (TM6)
16 Std. 30 Min
Dim sum di verdure
1h 30min
Bignè con crema di asparagi
1h 30min
Pizzoccheri bianchi
55min
Barchette feta e bietole
2h
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1h 30min
Torta ubriaca al vino rosso
2h