Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g sushi rice
- 1200 g water, plus extra for rinsing
- 1 ½ tsp salt
- 200 g avocado, cut in pieces
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 2 pinches ground black pepper
-
10
g sesame oil
lub 10 g coconut oil - 4 tbsp rice vinegar
- 100 g vegetables and fruit, mixed, (radish, carrot, cucumber, pickled ginger, mango, radicchio), to garnish
- 100 g salmon fillet, skinless, sushi quality, or mixed with tuna and prawns, to garnish
- 1 tbsp sesame seeds, toasted, to garnish (optional)
- soy sauce, for serving
- Wartości odżywcze
- na 8 pieces
- Kalorie
- 7104.8 kJ / 1698.1 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 238.7 g
- Tłuszcz
- 59.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 3635.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45 min
Oven Mushroom and Beef Burger
1h
Bahulu Gulung (Malay Roll Cake)
1h
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30 min
Black Tahini
20min
Salmon Miso Soup
30 min
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric
2 Std. 10 Min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 min
Classic gin and cucumber icy poles
24sa 15 dk
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25 Std. 40 Min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2u. 50min
Pil pil sauce
5min