
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g sushi rice
- 1200 g water plus extra for rinsing
- 1 ½ tsp salt
- 200 g avocado cut in pieces
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 2 pinches ground black pepper
-
10
g sesame oil
lub 10 g coconut oil - 4 tbsp rice vinegar
- 100 g vegetables and fruit, mixed (radish, carrot, cucumber, pickled ginger, mango, radicchio), to garnish
- 100 g salmon fillet, skinless, sushi quality or mixed with tuna and prawns, to garnish
- 1 tbsp sesame seeds, toasted to garnish (optional)
- soy sauce for serving
- Wartości odżywcze
- na 8 pieces
- Kalorie
- 1698.1 kcal / 7104.8 kJ
- Białko
- 45 g
- Tłuszcz
- 59.5 g
- Węglowodany
- 238.7 g
- Błonnik
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Sód
- 3635.7 mg