Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil, to grease
- 140 g water
- 45 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 240 g white bread flour, divided, plus extra to dust
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp dried yeast
- 1 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 742.8 kJ / 177.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 586.9 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Ciabatta
9h 25min
Sourdough Baguettes
15h
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min
Sourdough Starter Discard Crackers
45 Min
Rustic Sourdough Bread
28h 10 min
Artisan Bread (Betty) Metric
4u. 35min
Rustic Sourdough Bread
28h 10 min
Dehydrating and Reactivating Sourdough Starter
120h 5 min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min
Sourdough Starter Discard English Muffins
4h 10min
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4h 10min