Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil, to grease
- 140 g water
- 45 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 240 g white bread flour, divided, plus extra to dust
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp dried yeast
- 1 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 742.8 kJ / 177.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 586.9 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15h
Sourdough Bread with Olives
5h 20min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Hash Browns
20 min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Sourdough Starter Discard Crackers
45min
Venezia Bread
11h
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Rye sourdough baguettes
27h 20min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Sourdough Ciabatta
9 Std. 25 Min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1h 10min