Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp sea salt
- 2 fresh salmon fillets, skin on, boneless (approx. 140 g ea.)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh parsley, plus extra to garnish
-
2
sprigs fresh dill
lub 2 sprigs fresh thyme - 6 pieces lemon peel, divided
- 1785 g water, to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
- 2 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3960 kJ / 946.5 kcal
- Białko
- 80.9 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 66.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 3092.7 mg
Alternatywne przepisy
Cultured Butter
12h 15min
Basil Peach Sorbet
10 min
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM6)
Brak ocen
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1h 40min
Caramel Sous-Vide Pineapple
1 Std. 30 Min
Fillet with Rice, Almonds and Cranberries
1 Std.
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric
Brak ocen
Browned Pork Strips
15min
Sous-Vide Turkey Breast (Metric)
3h
Sous-Vide Drunken Chicken
2 Std.