Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g shallots, cut in halves
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 40 g unsalted butter
-
100
g Pineau de Charentes
lub 100 g Sherry - 1 - 2 pinches ground pepper
- 1500 g bouchot mussels, fresh, cleaned
- 100 g crème fraîche
- 3 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1569 kJ / 376 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 Min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Peruvian Seabass Salad
Brak ocen
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1h
Green Tea Crème Brûlée
2u. 35min
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Black Rice Risotto with Mixed Seafood
50min
Squid and Shrimp Risotto
1h
Lobster Bisque
1h 50min
Pizza Waffles
1 godz. 15 min