Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g shallots, cut in halves
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 40 g unsalted butter
-
100
g Pineau de Charentes
lub 100 g Sherry - 1 - 2 pinches ground pepper
- 1500 g bouchot mussels, fresh, cleaned
- 100 g crème fraîche
- 3 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1569 kJ / 376 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Cucumber Soup
25min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2u. 20min
Pickled Korean daikon (Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Salted Herbs
15min
Sous-Vide Salmon
1h
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
1 Std. 40 Min
Russian salad
1h 15min
Sous-Vide Pork Chops, Pears and Chocolate Sauce
2h 55min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 Std. 25 Min
Sous-vide Steak
1h 30min