Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro (la parte blanca) en rodajas
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de mantequilla
- 100 g de zanahoria en rodajas
- 200 - 250 g de patata chascada
- 200 g de guisantes congelados
- 500 g de agua
- 500 g de leche
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 6 raciones
- Kalorie
- 4531 kJ / 1082.9 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 112.2 g
- Tłuszcz
- 58.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.4 g
- Błonnik
- 19.3 g
- Sód
- 2678.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de puerros con queso cheddar gratinado
50min
Crema de brócoli al gorgonzola con picatostes
40 Min
Crema de guisantes
30 min
Consomé a la reina
50min
Crema de brócoli con gorgonzola y picatostes crujientes
1h
Crema de puerro con parmesano
45 min
Crema de ajo con puerro y patatas
45 min
Vichyssoisse con pasta
35min
Sopa de patata al curry
45 min
Crema de calabaza con raviolis
35min
Crema de batata con chips
40 Min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30 min