Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chalota (aprox. 30 g)
- 1 diente de ajo
- 2 ramitas de albahaca fresca (sólo las hojas)
- 30 g de aceite de oliva
- 100 g de dados de beicon ahumado
- 400 g de calabaza en trozos 2-3 cm
- 100 g de patatas en trozos 2-3 cm
- 800 g de agua
- 1 ½ pastillas de caldo de verduras
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 250 g de pasta fresca rellena (tipo ravioli) de 3 minutos de cocción (ver sugerencia)
- 1 - 2 ramitas de albahaca fresca (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1695 kJ / 404 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1576.8 mg
Alternatywne przepisy
Crema de puerros con queso cheddar gratinado
50 min
Crema San Germán
40 min
Crema de guisantes
30 min
Crema de puerro con parmesano
45 min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30 min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45 min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min
Crema de judías verdes
35 min
Crema de zanahoria y apio con aceite de hierbas
45 min
Crema de batata con chips
40 min
Crema de verduras y gambas
1h