Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de baunilha
- 130 g açúcar
- 7 gemas de ovo
- 310 g leite
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 1 - 2 pitadas de sal
- 620 g natas, min. 30% de gordura
Bolachas
- 340 g farinha
- 100 g manteiga cortada em pedaços
- 2 ovos
- 100 g açúcar amarelo
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 - 2 pitadas de sal
Montagem
-
100
g chocolate para culinária partido em pedaços
lub 100 g chocolate branco partido em pedaços - 40 g óleo de coco
- Noz picada e torrada (pistácio, amendoim, amêndoa, etc.) (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2284.4 kJ / 546 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 105.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissants no forno com frutos silvestres
Brak ocen
Macarons cor-de-rosa com ganache de morango
2 Std. 30 Min
Cobertura de chocolate negro
12h
Bolo de crepes com avelãs caramelizadas
55min
Tempero universal
5min
Pickles de cebola -TM6
45min
Sorvete de champanhe e toranja
Brak ocen
Croissants com recheio de frutos secos vegan
2h 10min
Macarons passo-a-passo
1 Std. 30 Min
Gelados de tahini e amêndoa
14h
Gelado de chá
10 Std. 25 Min
Pão de batata
Brak ocen