Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g centeio em grão
- 150 g farinha de centeio tipo 130
- 300 g água (35°C)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 587 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pão de mafra com massa-mãe
21 Std.
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Pão branco
15 Std.
Massa-mãe de trigo e maçã
72 Std. 20 Min
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18h
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Massa-mãe
360h
Pão pardo torcido
16 Std.
Pão de lavrador
16u. 15min
Nuvem de espelta
16 Std. 30 Min
Massa-mãe em pó
24h
Pão de mistura de centeio e ervas
14 Std. 30 Min