Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g centeio em grão
- 150 g farinha de centeio tipo 130
- 300 g água (35°C)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 587 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Massa-mãe de trigo e maçã
72 godz. 20 min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Pão de centeio e banha
16 Std. 10 Min
Pão Venezia
17h 10min
Massa-mãe em pó
24 Std.
Pão rústico
2h
Massa-mãe
360h
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão de mafra com massa-mãe
21 Std.
Pão de mistura simples
3h 40min