Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di fichi acerbi
- 50 g di pecorino Romano a pezzi
- 20 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di guanciale a dadini
- 1 pizzico di sale
- 320 g di tagliolini all'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2010.3 kJ / 480.5 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 701.5 mg
Alternatywne przepisy
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 Min
Risotto cuore di Sicilia ai gamberi
40min
Rosette ricotta e spinaci con ragù di salsiccia
2 godz. 20 min
Pasta agretti e ricotta
45min
Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone
30 Min
Risotto gamberoni e pompelmo rosa
40min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 Min
Spaghetti cacio e pepe
35 Min
La cacio e pepe
20 Min
Spaghettoni cacio e pepe
25 Min