Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yorkshire puddings
- 140 g plain flour
- 100 g milk
- 100 g cold water
- 4 eggs
- ½ tsp sea salt
Roast beef with wholegrain mustard crust
- 20 g vegetable oil, plus extra to grease
- 200 g onion, cut into wedges (4 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (3 cm)
- 100 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 4 tbsp red wine
- 2000 - 3000 g roast beef (see Tips)
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 1 tbsp wholegrain mustard
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 650 g water
- 30 g plain flour
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g tomato paste
- 1 - 2 dashes Worcestershire sauce
- 1 tsp Vegemite® (optional)
- 2 bunches asparagus, trimmed
- 2 bunches broccolini, trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3986.9 kJ / 949.3 kcal
- Białko
- 120.4 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 997 mg
Alternatywne przepisy
Traditional Apple pie
1h 30min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Carrot and swede mash
25min
Victoria sponge cake
1h 20min
Scotch eggs
50min
Beef and beer pie
1h 40min
Chilli con carne
40min
Traditional sausage rolls
50min
Rhubarb crumble
45min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15min
Lemonade scones
25min
Yorkshire Pudding
1h