Roast beef with Yorkshires and gravy

Roast beef with Yorkshires and gravy

4.7 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Yorkshire puddings
  • milk
    100 g
  • plain flour
    140 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • cold water
    100 g
  • eggs
    4
Roast beef with wholegrain mustard crust
  • vegetable oil plus extra to grease
    20 g
  • onion cut into wedges (4 cm)
    200 g
  • celery cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • carrot cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • red wine
    4 tbsp
  • roast beef (see Tips)
    2000 - 3000 g
  • sea salt to season
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to season
    1 - 2 pinches
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
  • water
    650 g
  • wholegrain mustard
    1 tbsp
  • tomato paste
    20 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • Worcestershire sauce
    1 - 2 dashes
  • broccolini trimmed
    2 bunches
  • asparagus trimmed
    2 bunches
  • plain flour
    30 g
  • VEGEMITE® (optional)
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 949.3 kcal / 3986.9 kJ
Białko 120.4 g
Tłuszcz 36.5 g
Węglowodany 29.5 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 997 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...