
Urządzenia i Akcesoria
Malva pudding
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
Sponge
-
unsalted butter plus extra to grease30 g
-
raw sugar100 g
-
eggs2
-
smooth apricot jam30 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
milk200 g
-
white vinegar1 tsp
-
self-raising flour140 g
-
sea salt1 pinch
Sauce
-
pouring (whipping) cream200 g
-
white sugar80 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
boiling water80 g
-
unsalted butter80 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
393.5 kcal /
1652.6 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
24.6 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Sód
396.8 mg