青蔥香菇麻油雞飯

青蔥香菇麻油雞飯

4.0 36 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 人份

Składniki

  • 黑麻油
    15 克
  • 10 克
  • 切片
    30 克
  • 去骨雞腿肉 切塊(約4公分)
    350 克
  • 乾香菇 泡發(約80克),切塊
    4 - 6 朵
  • 米酒
    1 茶匙
  • 泰國香米 (或任一種類長米),洗淨瀝乾
    300 克
  • 420 克
  • 醬油 多備一點淋醬用
    1 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 切蔥花
    2 - 3 枝
  • 香油 調味用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 169.7 mg
Białko 26.9 g
Kalorie 2230.5 kJ / 533.6 kcal
Tłuszcz 14.8 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 85.3 g
Węglowodany 72.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...