
Urządzenia i Akcesoria
廣東炒麵
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 人份
Składniki
-
蝦仁60 克
-
花枝 ,切塊(約2公分)60 克
-
米酒20 克
-
梅花肉片60 克
-
醬油10 克
-
油麵 ,稍微用水沖洗後瀝乾500 克
-
油10 克
-
薑 ,切片10 克
-
蔥 ,切段(約3公分)10 克
-
紅蘿蔔 ,切片30 克
-
新鮮黑木耳 ,切絲15 克
-
秀珍菇 ,稍微剝散30 克
-
水100 克
-
蠔油1 大匙
-
紹興酒2 茶匙
-
白胡椒粉½ 茶匙
-
青江菜 , 切段(約3公分)50 克
-
太白粉 ,先與2大匙水調勻1 茶匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
552 kcal /
2310 kJ
Białko
48.7 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
67.4 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

港澳吃吃喝喝
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan