廣東炒麵

廣東炒麵

4.1 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 人份

Składniki

  • 蝦仁
    60 克
  • 花枝 ,切塊(約2公分)
    60 克
  • 米酒
    20 克
  • 梅花肉片
    60 克
  • 醬油
    10 克
  • 油麵 ,稍微用水沖洗後瀝乾
    500 克
  • 10 克
  • ,切片
    10 克
  • ,切段(約3公分)
    10 克
  • 紅蘿蔔 ,切片
    30 克
  • 新鮮黑木耳 ,切絲
    15 克
  • 秀珍菇 ,稍微剝散
    30 克
  • 100 克
  • 蠔油
    1 大匙
  • 紹興酒
    2 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 青江菜 , 切段(約3公分)
    50 克
  • 太白粉 ,先與2大匙水調勻
    1 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 552 kcal / 2310 kJ
Białko 48.7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 67.4 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...