
Urządzenia i Akcesoria
海南雞飯、蒸蛋&馬鈴薯洋蔥湯
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 人份
Składniki
-
帶皮雞腿肉 (約2條腿),去骨500 克
-
醬油10 克
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
蛋3 顆
-
鹽 ,依個人口味調整1 ½ 茶匙
-
水1560 克
-
薑50 克
-
蒜頭10 克
-
油30 克
-
米 ,洗淨瀝乾300 克
-
雞高湯塊(用於0.5公升的水)1 塊
-
香蘭葉 (詳見要訣)2 片
-
洋蔥50 克
-
馬鈴薯 ,切成方塊70 克
-
番茄 ,切成楔形70 克
-
紅蘿蔔 ,切成方塊120 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
637 kcal /
2663 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
1488 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

過去、現在、始終如一
50 Przepisów
Tajwan
Tajwan