Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 帶皮雞腿肉 (約2條腿),去骨
- 10 克 醬油
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 3 顆 蛋
- 1 ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- 1560 克 水
- 50 克 薑
- 10 克 蒜頭
- 30 克 油
- 300 克 米 ,洗淨瀝乾
-
1
塊 雞高湯塊(用於0.5公升的水)
lub 1 茶匙 雞湯粉 - 2 片 香蘭葉 (詳見要訣)
- 50 克 洋蔥
- 70 克 馬鈴薯 ,切成方塊
- 70 克 番茄 ,切成楔形
- 120 克 紅蘿蔔 ,切成方塊
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2663 kJ / 637 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1488 mg