碗仔翅
TM5 TM6

碗仔翅

4.4 (7 ocen)

Składniki

  • 10 克 油
  • 10 克 薑 ,切片
  • 15 克 紅蔥頭 ,稍微拍扁
  • 1 ½ 茶匙 紹興酒
  • 1500 克 高湯
  • 20 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
  • 100 克 新鮮黑木耳 ,切絲
  • 150 克 豬肉絲
  • 40 克 冬粉 ,泡軟,瀝乾,剪小段(約3公分)
  • ½ - 1 茶匙 鹽
  • 15 克 深色醬油 (老抽)
  • 30 克 地瓜粉 ,先與3大匙水調勻
  • 1 顆 蛋 ,先與1大匙水調勻
  • 白胡椒粉 (調味用)
  • 紅醋 (調味用)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
907.5 kJ / 217.1 kcal
Białko
15.5 g
Węglowodany
26.8 g
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy