碗仔翅

碗仔翅

4.6 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 10 克
  • ,切片
    10 克
  • 紅蔥頭 ,稍微拍扁
    15 克
  • 紹興酒
    1 ½ 茶匙
  • 高湯
    1500 克
  • 乾香菇 ,泡軟,切絲
    20 克
  • 新鮮黑木耳 ,切絲
    100 克
  • 豬肉絲
    150 克
  • 冬粉 ,泡軟,瀝乾,剪小段(約3公分)
    40 克
  • ½ - 1 茶匙
  • 深色醬油 (老抽)
    15 克
  • 地瓜粉 ,先與3大匙水調勻
    30 克
  • ,先與1大匙水調勻
    1 顆
  • 白胡椒粉 (調味用)
  • 紅醋 (調味用)

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 217.1 kcal / 907.5 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 26.8 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...