
Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen with dates and bacon
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
-
baker's flour plus extra to dust250 g
-
buttermilk150 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
extra virgin olive oil20 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
pitted dates100 g
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
crème fraîche200 g
-
honey20 g
-
ground black pepper½ tsp
-
bacon cut into 1 cm pieces100 g
-
rocket to garnish50 g
-
balsamic vinegar to garnish
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
577.8 kcal /
2417.6 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
26.4 g
Węglowodany
73 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
971.6 mg