![Flammkuchen with dates and bacon Flammkuchen with dates and bacon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b57b458be03a377cb66c5921733851d4/Derivates/b5d5737c032c965d18aef5e1a7e2aa83e8f046d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g baker's flour, plus extra to dust
- 150 g buttermilk
- 1 tsp dried instant yeast
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp sea salt
- 100 g pitted dates
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 200 g crème fraîche
- 20 g honey
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g bacon, cut into 1 cm pieces
- 50 g rocket, to garnish
- balsamic vinegar, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2417.6 kJ / 577.8 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 971.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Homemade Sour Cream
16h 30min
Gruyère and asparagus Dutch baby pancake
50min
Meatballs with chilli cheese potatoes
1h
Grilled Burger with Red Potatoes and Garlic Mayonnaise
1 Std. 20 Min
Ranch Dressing
2h 15min
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1h
Pork Gyro Phyllo Rolls
1h
Broccoli and ham pasta bake
1h
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2 Std.
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Yiayia's Pastitsio
1 Std. 40 Min