Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen with dates and bacon
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
-
baker's flour plus extra to dust250 g
-
buttermilk150 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
extra virgin olive oil20 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
pitted dates100 g
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
crème fraîche200 g
-
honey20 g
-
ground black pepper½ tsp
-
bacon cut into 1 cm pieces100 g
-
rocket to garnish50 g
-
balsamic vinegar to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
971.6 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
2417.6 kJ /
577.8 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3 godz. 35 min
Balsamic salmon and zucchini noodles (Thermomix® Spiralizer, TM5)
35 min
Pickled Korean daikon (Thermomix® Cutter)
20 min
Soba Noodle and Salmon Bowl
30 min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 min
Apple cider dressing
5 min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)
1 godz. 30 min
Spaghetti Muffins
55 min
Sweet potato pikelets
45 min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 min
Fresh tomato salsa (Pico de gallo)
15 min