One pot pasta aux tomates cerise et pesto

One pot pasta aux tomates cerise et pesto

4.1 298 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 60 g de parmesan coupé en morceaux
  • 80 g de jambon de Bayonne dégraissé
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 1000 g d'eau
  • ½ cube de bouillon de légumes
  • 300 g de pâtes sèches, type macaroni
  • 120 g de tomates cerise coupées en deux
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 2 c. à soupe de pesto de basilic

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 561.3 mg
Białko 20.5 g
Kalorie 1982.5 kJ / 473.5 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 52.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...