Kip- en aspergetaartjes

Kip- en aspergetaartjes

5.0 2 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 porties

Składniki

Zanddeeg
  • bloem en meer om te bestuiven
    150 g
  • boter koud, in blokjes (2 cm)
    80 g
  • water koud
    50 g
  • zout
    1 snuifje
Vulling
  • ui in stukken
    80 g
  • kippenborst, ontveld en ontbeend in blokjes (1 cm)
    350 g
  • water
    220 g
  • kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
    ½
  • gedroogd laurierblad
    1
Saus
  • boter in blokjes
    25 g
  • bloem
    25 g
  • melk
    150 g
  • zout naar smaak
    ½ tl
  • gemalen witte peper naar smaak
    ¼ tl
  • witte asperges gekookd, in schijfjes (2 cm)
    80 g
  • verse peterseliebladeren grof gehakt, als afwerking
    1 el

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 14 g
Kalorie 1122 kJ / 267 kcal
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...