Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raviolideeg
- 200 g bloem voor pasta
- 2 eieren
- 1 el olijfolie
Vulling
- 2 takjes verse peterselie, plus voor de garnering
- 40 g Parmezaanse kaas
- 50 g gepelde walnoten
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 100 g peren in blokjes gesneden (1 cm)
- 20 g zongedroogde tomaten doormidden gesneden
- 150 g ricotta
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
Saus
- 1 teentje knoflook
- 30 g sjalot
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
-
1
tl bloem
lub 1 tl maïszetmeel - 180 g groentebouillon
- 200 g Champagne
- 20 g room, 25% v.g
- 1 - 2 tl zout
- 1300 g water
- 20 g grenadine
- Wartości odżywcze
- na 4 porties
- Kalorie
- 11769.9 kJ / 2813.1 kcal
- Białko
- 89.3 g
- Węglowodany
- 233.2 g
- Tłuszcz
- 161.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 60.3 g
- Błonnik
- 23.3 g
- Sód
- 4487.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Advocaat
10 min
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2h 50min
Macaroni met ham en kaas
1 Std. 20 Min
Gestoomde rode biet met romige walnotensaus
Brak ocen
Multi-inzetbaar | Kip piccata pasta / kip noodle salade / kip couscous salade
1 Std. 30 Min
Vegetarische Wellington
2h 10min
Beef Wellington
10h 10 min
Hapje van watermeloen en zalm ceviche
25 Min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3 godz. 35 min
Inktvis, chorizo en witte bonenstoofpot
5 Std. 30 Min
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1 Std.
Gezouten karamel toffees
1h 45min