Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g groene asperges, geschild
- 500 g witte asperges, geschild
- 2 stengels vers citroengras, in stukken
- 500 g water
- 100 g ui, gehalveerd
- 50 g boter, koud, in stukken
- 100 g bloemige aardappelen, in blokjes (2 cm)
- 100 g droge witte wijn
-
2
tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - ½ citroen liefst biologisch, de schil en het sap
- 100 g kokosmelk
- 1 tl zout, volgens smaak
- 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 4 snuifjes currypoeder
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 942.2 kJ / 225.2 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40 Min
Romige aspergesoep
25 Min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min
Romige champignonsoep
20 Min
Uiensoep
1 Std.
Peergelei
Brak ocen
Lichtblauw gekleurde eieren
Brak ocen
Heerlijke herfstdressing
Brak ocen
Galantine van kip met dille-yoghurtsaus
3h 25 min
Gestoomde viskoekjes Thaise stijl
45 Min
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1 Std. 10 Min
Gekarameliseerde uiensaus
2u. 5min