Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g water
- 1 tl zout
-
1 ½
volle tl groentebouillonpasta
lub 1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 snuifje suiker
- 500 g asperges, groen (onderste derde geschild) of wit (geschild)
- 7 gelatineblaadjes
- 20 g boter
- 250 g gepelde langoustines, gekookt
- 2 snuifjes gemalen peper
- 1 teentje knoflook
-
2
bossen verse dille, geplukt
lub verse kervel, enkel de bladeren - 2 el verse bieslook, in stukken
- 250 g zure room, 10% vet
- 300 g volle yoghurt
- 30 g citroensap
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 365 kJ / 88 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drijvende eilandjes
40 min
Penne met mosselen
1h 5min
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Brak ocen
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30 min
Ananascarpaccio met roze sorbet
20 min
Beef Wellington
10 Std. 10 Min
Gratin van gezouten kabeljauw (bacalhau)
Brak ocen
Levercake
Brak ocen
Gerookte zalm sneetjes
Brak ocen
Flan van asperges met zeetong
Brak ocen
Zalmfilet met boekweit en asperges
40 min
Gezouten-Karamelijs
14 godz.