Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g water
- 1 tl zout
-
1 ½
volle tl groentebouillonpasta
lub 1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 snuifje suiker
- 500 g asperges, groen (onderste derde geschild) of wit (geschild)
- 7 gelatineblaadjes
- 20 g boter
- 250 g gepelde langoustines, gekookt
- 2 snuifjes gemalen peper
- 1 teentje knoflook
-
2
bossen verse dille, geplukt
lub verse kervel, enkel de bladeren - 2 el verse bieslook, in stukken
- 250 g zure room, 10% vet
- 300 g volle yoghurt
- 30 g citroensap
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 365 kJ / 88 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Macaroni met ham en kaas
1 Std. 20 Min
Kipnuggets
40 Min
Paashaas apero-hapjes
Brak ocen
Op Mediterrane wijze in zoutkorst gebakken vis met gekarameliseerde venkel
Brak ocen
Tomaat en Chili jam
1 Std. 15 Min
Gevulde veggieslakken
45 Min
Galantine van kip met dille-yoghurtsaus
3h 25min
Dressing van mosterd-balsamicoazijn
10 Min
Vanille-ijs sandwiches
13h 25min
Roomkaasspread met radijsjes
5 Min
Asperge ovenschotel
1 Std. 30 Min